Климковецький, А.А.Носевич, Д.К.2021-11-232021-11-232020Формування молочної продуктивності та особливості довічного використання корів української чорно-рябої молочної породи в умовах господарств Київської області / А.А. Климковецький, Д.К. Носевич // Тваринництво та технології харчових продуктів. - К. : НУБіП України, 2020. - Том 11, № 1. - С. 33-42https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8821У корів української чорно-рябої молочної породи останнім часом спостерігають короткий період продуктивного використання, зниження плодючості та виникнення метаболічних захворювань. Для пошуку шляхів селекції тварин на довговічність та збереження високої продуктивності вивчили особливості використання корів в онтогенезі. Дослідження проводили за даними довічного використання худоби української чорно-рябої молочної породи в умовах Київської області. Вивчали вікову динаміку молочної продуктивності, вік досягнення вищої лактації, тип вим’я, відсоток вибуття корів впродовж використання. У первісток впродовж лактації вивчали добові надої, їх успадковуваність (h2) і повторюваність (r і rw).ukмолочне скотарствонадійвідтворювальна здатністьвим’яуспадковуваністьФормування молочної продуктивності та особливості довічного використання корів української чорно-рябої молочної породи в умовах господарств Київської областіOther