Розвиток цифрових платформ публічного управління територіальними громадами - Сіленко, Олена Сергіївна (НУБіП України, 2025)
Визначено сутність та сучасні підходи до публічного управління територіальними громадами. Розкрито поняття та типологію цифрових платформ у сфері публічного управління. Здійснено аналіз чинних цифрових інструментів в українських громадах. Охарактеризоване зарубіжний досвід цифрового публічного управління. Окреслено перспективи професіоналізації державної служби та підвищення кваліфікації кадрів. Здійснено опис моделей та спрогнозовано тенденції розвитку цифрового управління на рівні громад.
Keywords: публічне управління; державна служба; цифровізація; територіальні громади; цифрові платформи; civil service; civil service; digitization; territorial communities; digital platforms