Дослідження технічного стану деталей та розробка технологічного процесу відновлення заднього валу відбору потужності трактора «Бєларусь-892» - Андрощук, Денис Володимирович (My University, 2021)
Магістерська робота присвячена дослідженню пошкоджень деталей та розробці технологічного процесу відновлення заднього валу відбору потужності трактора МТЗ-892 та удосконаленню технології відновлення її роботоздатності. В першому розділі пояснювальної записки наведено аналіз конструкції та принцип роботи заднього валу відбору потужності трактора МТЗ-892, причини відмов та несправності. В другому розділі представлено дослідження основних пошкоджень деталей та встановлено їх параметри. В третьому розділі проведено статистичний аналіз характеристик імовірної появи пошкоджень із визначенням коефіцієнтів відновлення, вибракування та придатності. Проаналізувано стан сучасних технологій відновлення роботоздатності заднього валу відбору потужності трактора МТЗ-892. Вибрано технологію відновлення корпуса заднього моста трактора МТЗ-892. Розроблено технологічний процес складання заднього валу відбору потужності трактора МТЗ-892. В четвертому розділі зроблено аналіз виробничих небезпек та розробити заходи по забезпечення безпечних умов роботи на дільниці з відновлення роботоздатності заднього валу відбору потужності трактора МТЗ-892. В пятому розділі розраховано техніко-економічні показники технології відновлення роботоздатності заднього валу відбору потужності трактора МТЗ-892.
Keywords: машини; обладнання сільськогосподарського виробництва; галузеве машинобудування; задній ВВП; дефекти; параметри технічного стану; технологія відновлення; дефектація; регулювання