Управління маркетинговою діяльністю підприємства - Коваль, Максим Вікторович (My University, 2024)
Актуальність обраної теми. Сучасні умови господарювання вимагають від підприємств значні обмеження відносно використання всіх видів ресурсів. Це пов’язано із тим, що на території країни продовжуються воєнні дії, порушуються логістичні ланцюги, а також відбувається перерозподіл в експортно-імпортному потенціалі підприємств та країні не лише на зовнішньому ринку, а й на внутрішньому. Тому важливим питанням в цих умовах є формування ефективної маркетингової діяльності підприємства, що дозволить підтримати поточні обсяги виробництва продукції та в разі потреби їх наростити. Мета дослідження: розкриття науково-теоретичних аспектів управління маркетингової діяльності підприємства та виділенні інноваційних шляхів її розвитку. Для досягнення мети було визначено наступні завдання: -розкрити сутність та значення маркетингової діяльності для підприємства; -виявити особливості управління маркетинговою діяльністю підприємства; -дослідити методичні підходи до оцінки ефективності маркетингової діяльності підприємства; -навести економіко-фінансову оцінку діяльності компанії Kernel; -проаналізувати внутрішнє та зовнішнє середовище компанії Kernel; -оцінити ефективність здійснення маркетингової діяльності компанії Kernel; -виявити інноваційні шляхи розвитку маркетингової діяльності компанії Kernel; -розглянути стратегію сталого розвитку компанії Kernel в умовах війни; -обґрунтувати інтенсифікацію виробництва як запоруку гармонійного розвитку компанії Kernel. Предмет дослідження: теоретико-методичні основи створення ефективного управління маркетингової діяльності підприємства. Обєкт дослідження: процес управління маркетингової діяльності підприємства. Методи дослідження: під час написання були застосовані різні методи наукового пізнання, а саме графічний під час оцінки економіко-організаційної структури підприємства, порівняльний аналіз при аналізі внутрішнього та зовнішнього середовища компанії Kernel, моделювання та логічного аналізу, який використаний при оцінці ефективності здійснення маркетингової діяльності та виявленні інноваційних напрямків її розвитку. Практична значимість дослідження полягає в тому, що основні шляхи інтенсифікації виробництва досліджуваного підприємства можуть використовуватися в інших підприємствах аграрної сфери.
Keywords: маркетингова діяльність; управління підприємством; виклик; конкурентоспроможність; marketing activities; enterprise management; challenge; competitiveness