Охорона, використання та відтворення іхтіофауни Кременчуцького водосховища - Головко, Владислав Володимирович (НУБіП України, 2025)
Магістерська каваліфікаційна робота викладена на 58 сторінках компютерного тексту та складається із вступу, огляду літератури, матеріалів та методів досліджень, власних досліджень, висновків та пропозицій і списку використаних літературних джерел. Робота включає 6 таблиць, 7 рисунки та 1 мапа досліджуваної роботи. Метою роботи було вивчити охорону, використання та відтворення іхтіофауни Кременчуцького водосховища. Аналізуючи роботу в Полтавському рибпатрулі ми постійно виїжджали на Кременчуцьке водосховище для виконання польових спостережень і відбору проб. Отримані репрезентативні результати використано у результатах власних досліджень, де сформульовано практичні рекомендації щодо вдосконалення моніторингу та управління іхтіофауною і гідрохімічним станом Кременчуцького водосховища в підрозділах. Зокрема, на основі синтезу польових і лабораторних даних обґрунтовано оптимізацію розташування контрольних станцій, коригування інтервалів відбору проб і рекомендації щодо адаптивного регулювання стоку з урахуванням сезонних особливостей. Це дозволяє забезпечити наукову обґрунтованість управлінських рішень для охорони, збереження та відтворення водних біоресурсів.
Keywords: іхтіофауна; відтворення; охорона; Кременчуцьке водосховище; водні живі ресурси; fish fauna; reproduction; conservation; Kremenchuk Reservoir; aquatic living resources