Бізнес план проекту відкриття пекарні на дровах - Литвинчук, Ярослав Максимович (My University, 2024)
Структура магістерської роботи включає: титульну сторінку, зміст, вступ, три розділи, висновки та список використаних джерел. Робота містить 18 ілюстративних матеріалів (10 таблиць та 8 рисунків). У списку використаних джерел – 35 назв. Загальний обсяг роботи – 58 сторінки. Актуальність теми дослідження зумовлена зростаючим попитом на натуральний крафтовий хліб в Україні та потребою у відкритті невеликих пекарень, які спеціалізуються на традиційних технологіях випікання. Ринок хлібобулочних виробів показує позитивні тенденції розвитку, що відкриває можливості для інвестування та створення бізнесу у форматі пекарні на дровах. Мета дослідження полягає у систематизації наукових і практичних знань з розвитку ринку крафтового хліба та розробці бізнес-плану для відкриття пекарні на дровах, яка забезпечить конкурентні переваги та задовольнить попит на якісний хліб. Об’єкт дослідження – процес організації діяльності пекарні на дровах. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та практичні засади розробки бізнес-плану для відкриття пекарні на дровах. Основні завдання роботи: дослідити особливості ринку хлібобулочних виробів в Україні; визначити конкурентні переваги крафтового хліба; розробити бізнес-план для відкриття пекарні на дровах; оцінити фінансову ефективність проекту та запропонувати шляхи його реалізації. Наукова новизна дослідження полягає у визначенні основних теоретичних підходів та практичних рекомендацій щодо створення бізнесу у форматі пекарні на дровах, з урахуванням специфіки крафтового сегмента хлібобулочного ринку. Практична значущість проекту полягає у формулюванні рекомендацій для організації діяльності крафтової пекарні на дровах та створення конкурентоспроможного підприємства на ринку хлібобулочних виробів. У першому розділі розглянуто історичні особливості ринку хліба та динаміку його розвитку в Україні; розкрито поняття крафтового хліба та досліджено його зростаючу популярність серед споживачів, акцентовано увагу на ринкових тенденціях і факторах, що сприяють популяризації крафтового виробництва. У другому розділі представлено загальну характеристику бізнесу, проаналізовано основні конкурентні переваги проекту, побудовано бізнес-модель та проведено розрахунок необхідних інвестицій; складено організаційно- виробничий план та оцінено фінансову привабливість проекту. Виявлено можливі ризики та запропоновано шляхи їх мінімізації. У третьому розділі на основі зібраної інформації запропоновано практичні рекомендації щодо реалізації бізнес-плану, включаючи вибір місця розташування, стратегію маркетингу та розвитку бізнесу.
Keywords: крафтовий хліб; пекарня; дров’яна піч; хлібобулочний ринок; Kraft bread; bakery; wood stove; bakery market