Розроблення елементів СУБХП в умовах м’ясопереробного підприємства - Юрченко, Андрій Олександрович (My University, 2024)
Дана магістерська робота містить 92 сторінки, 4 рисунки, 9 додатків. Мета роботи: розробити процедуру програм - передумов та запропонувати етапи впровадження на підприємстві. Актуальність: якість і безпека продуктів харчування є важливими факторами благополуччя населення країни. В сучасних умовах споживачі харчової продукції мають можливість зі всього різноманіття продуктів харчування вибрати ті, які, з їх точки зору, в найбільшій мірі відповідають вимогам якості і безпеки. Виробники в свою чергу прагнуть завоювати і максимально задовольнити запити споживача, в тому числі розвиваючи системи контролю виготовленої ними продукції. Об’єкт досліджень: система харчової безпеки виробництва варених ковбас. Предмет досліджень: елементи СУБХП при виробництві варених ковбас (програми-передумови). Проблема, що вирішується в результаті виконання роботи: розроблення системи контролю показників безпечності та якості відповідно до чинних нормативів при переробці м`яса. В першому розділі розглядаються загальні теоретичні відомості управління безпечністю харчових продуктів, міжнародні та європейські вимоги до безпечності харчових продуктів. Також проводиться аналіз вітчизняного законодавства в сфері безпечності харчових продуктівта елементів системи управління (програми передумови), і описуються особливості впровадження у галузі В другому розділі ми проводимо діагностику підприємства, обгрунтовуємо доцільність даного дослідження та визначаємо елемент системи, який будемо розробляти з використанням сучасних підходів. В третьому розділі розробляються заходи щодо удосконалення даного процесу. Для цього ми аналізуємо цей процес, вибираємо процедуру застосування програм передумов, розробляємо план впровадження на виробництво та обраховуємо економічну ефективність впровадження програм – передумов.
Keywords: система контролю; безпечність; харчовий продукт; control system; safety; foodstuff