Програмне забезпечення системи моніторингу якості води - Васік, Олександр Павлович (НУБіП України, 2025)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі на тему «Система моніторингу якості води» описано розробку програмного забезпечення для збору, зберігання, аналізу та візуалізації даних про якість води. Основною метою є створення Windows Forms застосунку з функціями перегляду поточних та історичних даних, фільтрації, відображення інформації у таблицях і графіках, а також формування звітів у форматах Excel та PDF. Клієнтська частина програми взаємодіє з базою даних PostgreSQL, що забезпечує оперативний доступ до актуальної інформації. Інтерфейс програми розроблений для зручності користувачів і дозволяє здійснювати моніторинг основних показників якості води за місцем розташування та часом. Система спрямована на покращення контролю за станом водних ресурсів, виявлення відхилень та аналіз змін параметрів у динаміці. The bachelor’s degree thesis on ‘Water Quality Monitoring System’ describes the development of software for collecting, storing, analysing and visualising water quality data. The main goal is to create a Windows Forms application with functions for viewing current and historical data, filtering, displaying information in tables and graphs, and generating reports in Excel and PDF formats. The client part of the application interacts with the PostgreSQL database, which provides quick access to up-to-date information. The application interface is designed for user convenience and allows monitoring of key water quality indicators by location and time. The system is aimed at improving control over the state of water resources, detecting deviations and analysing changes in parameters over time
Keywords: програмне забезпечення; системи моніторингу; якість води; Windows Forms застосунок; software; monitoring systems; water quality; Windows Forms application