Експертна система дистанційного навчання з використанням технології Blockchain - Герцен, Г. Ю. (My University, 2024)
Сучасні заклади освіти активно впроваджують новітні технології для підвищення ефективності навчального процесу та покращення взаємодії між студентами та викладачами. У цьому контексті розробка експертних інформаційних систем стає важливим інструментом для аналізу навчальних результатів, що дозволяє викладачам та адміністрації університетів отримувати об’єктивну оцінку результатів студентів та формувати рекомендації для покращення навчального процесу. Однією з основних особливостей таких систем є автоматизований аналіз результатів виконання студентами дистанційних завдань, який охоплює різні аспекти навчання, такі як граматика, слухання, читання тощо. Завдяки такому аналізу формується експертна база знань, яка використовується для прийняття рішень з удосконалення навчальних курсів. Експертна система такого типу забезпечує студентів зручним інтерфейсом для виконання завдань, а викладачам і адміністраторам дозволяє отримувати аналітичну інформацію у вигляді середніх оцінок, індивідуальних рекомендацій та узагальнених звітів. Така система не лише сприяє покращенню якості навчання, а й допомагає адаптуватися до змін у навчальних потребах студентів, що є ключовим фактором у конкурентному середовищі навчальних закладів. Метою кваліфікаційної роботи є проєктування та розробка експертної інформаційної системи для дистанційного навчання, що автоматично аналізує дані студентських результатів виконаних завдань і надає рекомендації для покращення навчального процесу. Для досягнення цієї мети в роботі поставлено та вирішено такі теоретичні та практичні завдання: - Провести системний аналіз предметної галузі дистанційного навчання; - Проаналізувати існуючі системи та сучасні дослідження в області дистанційного навчання та автоматичного оцінювання;
Keywords: експертна система; блокчейн; оцінювання результатів; дистанційне навчання; expert system; blockchain; evaluation of results; distance learning