Аналітичні методи досліджень сировини і харчових продуктів (спектрофотометричні, хроматографічні, електрохімічні, електрофоретичні, імунологічні) - Войціцький, Володимир Михайлович; Корнієнко, Валентина Іванівна; Хижняк, Світлана Володимирівна; Самкова, Оксана Петрівна; Вишнівський, Петро Станіславович; Альтанова, Альона Борисівна (Наукова столиця, 2024)
Посібник є частиною навчального комплексу «Сучасні методи досліджень сировини і харчових продуктів». В ньому викладені у вигляді лабораторних робіт аналітичні спектрофотометричні, хроматографічні, електрохімічні, електрофоретичні та імунологічні методи визначення біологічно активних речовин (білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів), оцінки характеристик сировини і харчових продуктів (кислотності, окиснюваності тощо), залишкових кількостей хімічних забруднювачів (нітратів, нітритів, пестицидів, поліциклічних ароматичних вуглеводів, поліхлорованих біфенілів, мікотоксинів, важких металів) та харчових добавок. Також наведені лабораторні роботи з ідентифікації та кількісного визначення генетично модифікованих організмів. Всі методики викладені згідно діючих ДСТУ. Посібник призначено для студентів, аспірантів, молодих спеціалістів, які вивчають або вже працюють в галузі безпеки харчових продуктів і питної води.
Рекомендовано для видання рішенням Вченої ради Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: харчова промисловість; харчові продукти; food industry; food products; Lebensmittelindustrie; Lebensmittelprodukte