Дослідження електромагнітних і теплових характеристик електромеханічного гідролізера для переробки кератинової сировини - Наринович, Анюта Вікторівна (НУБіП України, 2025)
Структура та обсяг роботи: робота вміщує вступ, чотири розділи, загальні висновки, список використаних джерел, що налічує 47 позицій. Повний обсяг роботи складає 82 сторінки. Робота присвячена вирішенню актуальної науково-прикладної удосконалення технології і обладнання для переробки побічних продуктів птахівництва. Мета дослідження – підвищення ефективності гідролізера при переробці кератиновмісної сировини шляхом удосконалення технології і покращення електромагнітних і теплових характеристик одношнекового електромеханічного гідролізера. Сформульовані принципи формування електромагнітних і теплових характеристик одношнекового електромеханічного гідролізера. Розроблена конструктивно-технологічна схема одношнекового електромеханічного гідролізера, в якому виконуються операції транспортування, деаерації, змішування, тонкого подрібнення і водного гідролізу кератину та короткочасного високотемпературного гідролізу перо-пухової сировини у тонкому шарі з впливом магнітного поля. Наведено результати моделювання електромагнітних і теплових процесів електромеханічного гідролізера шляхом використання фізики магнітних полів, теплопередачі в твердих тілах та мультифізичного зв’язку в програмному середовищі Comsol Multiphysics. Наведені результати випробувань експериментального зразка одношнекового електромеханічного гідролізера. Розроблено разовий технологічний регламент з переробки кератиновмісних відходів і сировини у кормове борошно.
Keywords: магнітне поле; високотемпературний гідроліз; експериментальний зразок; електромеханічна система; кератиновмісна сировина; magnetic field; high-temperature hydrolysis; experimental sample; electromechanical system; keratin-containing raw materials