Облік і внутрішній контроль формування фінансових результатів в умовах ризик-орієнтованого управління - Манюк, Володимир Петрович (НУБіП України, 2025)
У магістерській кваліфікаційній роботі досліджено особливості обліку та внутрішнього контролю формування фінансових результатів в умовах ризик-орієнтованого управління, наведено ряд пропозицій щодо поліпшення обліку і внутрішнього контролю формування доходів, витрат та фінансових результатів враховуючи специфіку діяльності Приватного підприємства «Діоніс» Тернопільської області, Чортківського району, селище Скала- Подільська. У вступі обґрунтовано актуальність питань, які досліджуються у роботі, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, методи дослідження інформаційну базу та апробацію результатів дослідження. В першому розділі охарактеризована економічна сутність поняття «фінансові результати», наведено наукове обґрунтування класифікації та оцінки фінансових результатів. Досліджено основні аспекти та порівняння вимог міжнародних та національних стандартів щодо інформації про доходи, витрати та фінансові результати. В другому розділі наведено організаційно-економічну характеристику досліджуваного підприємства, розглянуто облік формування доходів, витрат та фінансових результатів в умовах ризик-орієнтованого управління та надано пропозиції щодо поліпшення обліку. Розглянуто та обґрунтовано питання щодо узагальнення інформації про фінансові результати у звітності для потреб управління. В третьому розділі магістерської кваліфікаційної роботи значне місце відведено внутрішньому контролю фінансових результатів в умовах ризик- орієнтованого управління, розглянуто методичні прийоми, завдання внутрішнього контролю та виявлено основні критерії впливу ризик- орієнтованого управління на формування доходів, витрат та фінансових результатів діяльності підприємства. Узагальнено результати дослідження внутрішнього контролю та запропоновано ряд напрямів поліпшення внутрішнього контролю для потреб управління. У висновках магістерської кваліфікаційної роботи узагальнено отримані результати дослідження та наведено пропозиції щодо удосконалення обліку та внутрішнього контролю формування фінансових результатів в умовах ризик-орієнтованого управління.
Keywords: облік; контроль; доходи; фінансові результати; accounting; CONTROL; income; financial results