Визначення інстурментів, методів та процедур забезпечення безпечності харчових продуктів - Риженко, Дарина Володимирівна (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків. Робота викладена на 97 друкованих сторінках, містить 46 використаних джерела, додатки, 23 таблиці, 19 рисунків, 2 додатки. Мета роботи – здійснення аналізу системи управління безпечністю харчового виробництва, розроблення інструментів, методів та рекомендацій щодо вдосконалення системи. У першому розділі досліджено теоретичні засади формування системи безпечності на виробництвах харчової продукції, вивчено національні та міжнародні вимоги до системи безпечності, здійснено теоретичний аналіз забезпечення безпечності харчових продуктів, досліджено міжнародно визнані сертифікаційні програми у сфері безпечності харчових продуктів, розглянуто безпечність харчових продуктів в контексті функціонування виробництв кулінарної продукції. У другому розділі здійснено аналіз системи безпечності на підприємстві виробництва кулінарної продукції, досліджено особливості функціонування системи розвитку культури харчової безпечності та системи простежуваності виробництва. У третьому розділі запропоновано діагностичні та цифрові інструменти для розвитку рівня культури харчової безпечності та забезпечення безперебійного процесу збору основних даних щодо внутрішньої простежуваності підприємства.
Keywords: безпечність; культура харчової безпечності; простежуваність; виробництво кулінарної продукції; система управління безпечністю; safety; food safety culture; traceability; culinary product manufacturing; safety management system