Удосконалення технології виготовлення паштетів з риборослинної сировини - Лісовець, Юрій Володимирович (My University, 2024)
Магістерська робота містить 60 сторінок, 9 таблиць і 8 рисунків, 41 літературне джерело. У роботі розроблено питання удосконалення технології виробництва риборослинних паштетів. Описані результати експериментальних досліджень, зроблено їх аналіз. Запропоновано шляхи удосконалення класичної технології. Розроблено рецептури нових видів риборослинних паштетів та розраховано їх економічну ефективність. Запропоновано заходи щодо охорони праці. Метою роботи є удосконалення технології риборослинних паштетів та розробка асортименту продуктів підвищеної харчової цінності. Об’єкт дослідження - удосконалення технології виготовлення риборослинних паштетів. Предмет розроблення – застосування рослинних інгредієнтів у виробництві паштетів. Методи досліджень – стандартні, фізико-хімічні, органолептичні. Завдання досліджень: 1. Визначити вихідні показники вибраної сировини; 2. Виготовити дослідні зразки риборослинних паштетів; 3. Обґрунтувати та удосконалити технологію виготовлення рибних паштетів з використанням рослинної сировини. Актуальність теми полягає у розширені асортименту рибних паштетів, можливості використання сировини з низькими функціональними властивостями та зниженні їх собівартості.
Keywords: риборослинний паштет; рибна сировина; рослинна сировина; fish and vegetable pate; fish raw materials; vegetable raw materials