Обґрунтування комплекту машин для вівцеферми з дослідженням мобільного автонапувача - Ганжа, Ян Олегович (НУБіП України, 2025)
В даному дипломному проекті розглянуто сучасний стан механізації тваринництва з питанні водопостачання і напування. На основі зробленого аналізу можна стверджувати, що однією з головних проблем сучасного важкого стану тваринництва є застаріле обладнання, що має великий термін наробітку. Звичайно механізація тих чи інших процесів існує, але вона не відповідає сучасним вимогам до технологій утримання та догляду за тваринами. Вона або є високопродуктивною, громіздкою, має велику питому енергомісткість чи металомісткість, або неповністю задовольняє зоотехнічним вимогам технологічного процесу водопостачання і напування тварин. Тому в дипломному проекті запропоновано удосконалений технологічний процес напування тварин та зменшено затрати праці на технічне обслуговування автонапувалок, розроблено варіант групової автонапувалки яка здатна значно зменшити затрати на технічне обслуговування та покращити техніко-економічних показників виробництва продукції. Техніко-економічна оцінка запропонованих рішень дипломного проекту показала доцільність та ефективність застосування даної розробки.
Keywords: водопостачання; напування; автонапувалка; механізація; water supply; watering; automatic waterer; mechanisation