Дуб червоний в лісових екосистемах Київського полісся - Красник, Тетяна Валентинівна (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота на тему «Дуб червоний в лісових екосистемах Київського Полісся» складається із титульної сторінки, завдання до кваліфікаційної роботи, вступу, п’яти основних розділів, висновків та списку використаних джерел. Загальний обляг роботи становить – 91 сторінка, матеріал проілюстровано 19 рисунками, узагальнені дані містяться у 7 таблицях. Для підготовки було проаналізовано 74 джерела української та зарубіжної наукової літератури. У вступі зазначено актуальність питання щодо використання чужорідних видів для лісовідновлення та лісорозведення у зв’язку зі змінами клімату. У першому розділі проведено аналітичний аналіз науковї літератури стосовно правового регулювання та менеджменту чужорідних видів, використання дуба червоного у лісових екосистемах України та Європи. У другому розділі охарактеризовано розташування об’єкту дослідження, надано характеристику лісового фонду регіону дослідження, проаналізовано кліматичні та ґрунтово-гідрологічні умови. Третій розділ містить методтку проведення наукових досліджень, опис обробки матеріалів та визначає об’єкт досліджень. Четвертий та п’ятий розділ включає аналіз отриманих результатів досліджень, узагальнення про трансформації лісових екосистем під впливом дуба червоного і рекомендації щодо його використання. Ключові слова: дуб червоний, кліматичні зміни, екологічна стікість, лісові екосистеми.
Keywords: дуб червоний; лісові екосистеми; екологічна стікість; black oak; forest ecosystems; environmental runoff