Програмне забезпечення сайту з продажу нерухомості - Зозуля, Володимир Васильович (НУБіП України, 2025)
Актуальність теми дослідження. Сучасний ринок нерухомості переживає період інтенсивної трансформації, що сильно змінює традиційні підходи до пошуку, оцінки та продажу об’єктів нерухомості. За даними аналітичних агентств, понад 95% потенційних покупців розпочинають пошук нерухомості в Інтернеті, що підкреслює критичну важливість якісних веб-платформ для успішного функціонування ринку. Глобальний ринок технологій нерухомості (PropTech) демонструє стрімке зростання з 18,6 мільярдів доларів у 2022 році до прогнозованих 86,5 мільярдів доларів до 2032 року. В Україні процеси цифровізації ринку нерухомості особливо актуалізувалися в умовах пандемії COVID-19 та воєнного стану, коли традиційні методи демонстрації та продажу об’єктів стали обмеженими або неможливими. Віртуальні тури, онлайн-консультації та дистанційне оформлення угод перетворилися з додаткових сервісів на життєво необхідні інструменти ведення бізнесу. Водночас зростають вимоги користувачів до функціональності, швидкості роботи та зручності інтерфейсів веб-платформ. Створення ефективного програмного забезпечення для сайтів продажу нерухомості вимагає комплексного підходу, що поєднує сучасні веб-технології, зручний користувацький інтерфейс, надійні системи безпеки та інтеграцію з численними зовнішніми сервісами. Особливої уваги потребують питання масштабованості системи, оптимізації продуктивності та забезпечення високої доступності сервісу в умовах зростаючого навантаження. Мета роботи полягає в розробці програмного забезпечення для веб-сайту з продажу нерухомості на основі сучасного технологічного стеку React та Vite з комплексним аналізом архітектурних рішень, методів реалізації та тестування системи. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання: ● провести системний аналіз предметної області та вимог до програмної системи; ● дослідити існуючі рішення та технологічні підходи у сфері розробки платформ нерухомості; ● обґрунтувати вибір архітектурних рішень та технологічного стеку для розробки системи; ● спроектувати архітектуру системи та інформаційну модель предметної області; ● реалізувати програмне забезпечення з використанням обраних технологій; ● провести комплексне тестування розробленої системи; ● визначити вимоги до апаратного та програмного забезпечення для впровадження. Об’єктом дослідження є процеси створення та функціонування веб-платформ для продажу нерухомості. Предметом дослідження є методи та технології розробки програмного забезпечення для автоматизації процесів пошуку, презентації та продажу об’єктів нерухомості через веб-інтерфейс. Методи дослідження включають системний аналіз предметної області, порівняльний аналіз існуючих технологічних рішень, методи об’єктно-орієнтованого проектування, компонентний підхід до розробки користувацьких інтерфейсів та методи тестування програмного забезпечення. Наукова новизна роботи полягає в комплексному дослідженні та практичній реалізації сучасного підходу до створення веб-платформ нерухомості з використанням передових frontend технологій, оптимізованих архітектурних рішень та інноваційних методів інтеграції мультимедійного контенту. Практичне значення роботи полягає в створенні функціонального програмного продукту, що може бути використаний агентствами нерухомості, девелоперськими компаніями та приватними особами для ефективної онлайн-презентації та продажу об’єктів нерухомості. Розроблені архітектурні рішення та технологічні підходи можуть служити основою для створення аналогічних систем у суміжних галузях електронної комерції.
Keywords: програмне забезпечення; веб-платформи; сайти продажу; продаж нерухомості; software; web platforms; sales sites; real estate sales