Організація корпоративної соціальної відповідальності в сільськогосподарських підприємствах - Найденко, Костянтин Андрійович (My University, 2024)
Організація корпоративної соціальної відповідальності в сільськогосподарських підприємствах є досить важливим аспектом діяльності господарств. Вона включає в себе здійснення дій, спрямованих на підтримку соціального, екологічного та економічного розвитку в зоні впливу підприємства. Тобто організація КСВ є важливим елементом сталого розвитку сільськогосподарського сектору. Вона допомагає підприємствам підтримувати стійку діяльність, сприяти розвитку спільноти та створювати сприятливі умови для економічного та соціального розвитку. Предметом дослідження є теоретичні аспекти організації соціальної відповідальності. Об’єктом – виступають процеси активізації соціальної відповідальності сільськогосподарських підприємств. Мета i завдання дослідження. Метою є обґрунтування теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій з формування та організації соціальної відповідальності в сільськогосподарських підприємствах. Відповідно до поставленої мети магістерської кваліфікаційної роботи визначені та вирішені такі конкретні завдання: – визначити теоретико-методичні засади корпоративної соціальної відповідальності в сільськогосподарських підприємствах, теоретичні підходи до розуміння сутності вказаного поняття, провести дослідження методики оцінки та визначити напрями її стимулювання. – дослідити стан та перспективи КСВ у підприємницькій діяльності сільськогосподарських підприємств України, дати організаційно-виробничу характеристику виробничої діяльності компанії ІМК та проаналізувати організацію управління КСВ на підприємстві; – визначити особливості формування, розробки та впровадження політики корпоративної соціальної відповідальності компанії, визначити напрями підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств на основі її впровадження. Розглянуто теоретичні аспекти процесу організації соціальної відповідальності бізнесу. Проведено аналіз та оцінку наявного стану використання корпоративної соціальної відповідальності суб’єктами аграрного бізнесу. Запропоновано шляхи впровадження в практику господарювання та удосконалення соціальної відповідальності в аграрному бізнесі. У першому розділі роботи проведено теоретико-методичний аналіз сутності поняття корпоративна соціальна відповідальність. Розглянуто методики її оцінки та напрями стимулювання її розвитку. В другому розділі проведено аналіз використання корпоративної соціальної відповідальності підприємств в Україні та проведено оцінку стану корпоративної соціальної відповідальності на прикладі аграрної компанії «ІМК». У третьому розділі розглянуто механізм формування, розробки та впровадження КСВ. Запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств на основі впровадження корпоративної соціальної відповідальності. Магістерська кваліфікаційна робота на тему: «Організація корпоративної соціальної відповідальності в сільськогосподарських підприємствах» викладена на 92 сторінках комп’ютерного тексту і містить 12 таблиць, 28 рисунків. Робота складається з вступу, трьох розділів, висновку та списку використаної літератури. Для написання кваліфікаційна робота роботи було використано список літературних джерел з 68 найменувань.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; економіка; екологія; соціальна сфера; персонал; формування; організація; сільськогосподарське підприємство; мотивація; ефективність; corporate social responsibility; economy; ecology; social sphere; personnel; formation; organization; agricultural enterprise; motivation; efficiency