Інформаційна діяльність органів місцевого самоврядування в соціальних мережах - Риженко, Людмила Михайлівна (НУБіП України, 2025)
Робота містить вступ, три розділи, дев’ять підрозділів, висновки та список використаних джерел (93 найменування). Робота включає 13 таблиць і 8 фотозображень, що демонструють динаміку еволюції воєнних наративів та види їхніх жанрових проєкцій. У першому розділі досліджено теоретико-методологічні та законордавчі основи інформаційної діяльності органів місцевого самоврядування в цифровому середовищі. Розглянуто сутність інформаційної діяльності, її структуру та основні функції, зокрема інформування громадян, забезпечення прозорості рішень та підтримку зворотного зв’язку. Особлива увага приділена ролі соціальних мереж як сучасного інструменту комунікації між владою та населенням, що дозволяє здійснювати оперативну, інтерактивну та масову взаємодію з громадськістю. Проаналізовано, як цифровізація та розвиток інформаційного суспільства трансформують способи взаємодії органів влади з населенням, сприяють більшій прозорості, залученості громадян та оперативності обміну інформацією, водночас підкреслено необхідність контролю за достовірністю та якістю контенту. Другий розділ презентує аналіз медіа-комунікаційних практик органів місцевого самоврядування у соціальних мережах як інструменту цифрової взаємодії з громадянами. Аналізуються основні платформи та інструменти комунікації, методи публікації інформації, організації онлайн-консультацій і громадських опитувань, а також оцінка ефективності цих практик за допомогою показників охоплення, залученості та довіри населення. Розділ висвітлює, як використання соціальних мереж сприяє підвищенню прозорості діяльності органів влади, інтерактивності взаємодії з громадянами та оперативності обміну інформацією у контексті цифровізації публічного управління. Третій розділ містить теоретико-практичний аналіз стратегічних напрямів удосконалення використання соціальних мереж як інструменту інтегрованої публічної комунікації органів державної влади з громадськістю. У межах розділу здійснюється системний розгляд методологічних підходів до планування та координації цифрового контенту, імплементації інтерактивних механізмів зворотного зв’язку, а також використання аналітичних та оцінювальних інструментів для визначення ефективності комунікаційних процесів. Особлива увага приділяється формуванню професійної та цифрової компетентності працівників органів влади, інтеграції соціальних мереж із традиційними каналами інформації та підвищенню прозорості, оперативності та залученості громадян у процеси державного управління в умовах цифровізації та розвитку інформаційного суспільства.
Keywords: комунікація; інформаційна діяльність; органи місцевого самоврядування; соціальні мережі; цифровізація державного управління; зворотний зв’язок; онлайн-консультації; інформаційне суспільство; communication; public information activities; local government bodies; social media; digitalisation of public administration; feedback; online consultations; the information society