Проект відкриття реабілітаційного центру - Срібнюк, Микола Миколайович (My University, 2024)
Анотація. Сьогодні під час війни в Україні чимало її героїв отримали важкі поранення. Створення сучасної системи реабілітації військовослужбовців в Україні є невід’ємною складовою частиною надання медичної допомоги в умовах збройного конфлікту, одним з провідних принципів «Воєнно-медичної доктрини України», та повністю узгоджується із Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я». Проблема реабілітації та збереження працездатності осіб, які брали участь у бойових діях, залишається актуальною і сьогодні. Повертаючись до мирного життя, практично всі військовослужбовці потребують психологічної реабілітації. Відсутність своєчасної кваліфікованої допомоги може призвести до тяжких негативних наслідків як для самого бійця та його близьких, так і для суспільства в цілому. Тому, виникають питання пов’язані з відкриттям нових реабілітаційних центрів для відновлення військовослужбовців, які потребують розгляду та дослідження. Проведене дослідження описує теоретичні та практичні аспекти розробки проекту відкриття реабілітаційного центру. Охарактеризовано сутність реабілітації, узагальнено особливості її соціальної складової. Проаналізовано внутрішній та світовий ринок реабілітаційних послуг Визначено та охарактеризовано основні цілі, завдання проекту відкриття реабілітаційного центру. Охарактеризовано особливості інвестиційного проекту, проаналізовано конкурентне середовище. Розроблено організаційно-виробничий та маркетинговий план проекту відкриття реабілітаційного центру. Проведено аналіз соціальної складової реалізації проекту, а також проведено аналіз можливих ризиків та можливостей розвитку проекту. Розроблено пропозиції щодо реалізації проекту з відкриття реабілітаційного центру та подальшого його розвитку.
Keywords: реабілітація; медична реабілітація; реабілітація військових; допомога; rehabilitation; medical rehabilitation; military rehabilitation; help