Удосконалення експлуатаційних показників тракторів вумовах ТОВ "Світанок" Київської області - Чупир, О. С. (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота на тему «Удосконалення експлуатаційних показників тракторів в умовах ТОВ «Світанок» Київської області». На етапі розвитку сільського господарства за умов формування ринкових відносин загострюється проблема ефективності експлуатації техніки. Основними завданнями, які стоять перед дослідниками у сфері експлуатації тракторів, є забезпечення значного підвищення якості роботи, збільшення продуктивності тракторних агрегатів, зниження витрат за одиницю виробленої продукції. Актуальність теми. Природно-кліматичні умови, сезонність при виконанні механізованих робіт, значна вартість машинно-тракторного агрегату, дефіцит механізаторських кадрів, зниження технічної оснащеності та поступове збільшення обсягів виробництва продукції АПК висувають особливі вимоги до ефективності експлуатації тракторів. У разі поліпшення технічних характеристик тракторів тенденція зниження ефективності їх експлуатації зберігається, оскільки для виробництва відсутні розроблені заходи щодо реалізації потенційних можливостей техніки з урахуванням умов її функціонування. Мета досліджень. Підвищення експлуатаційних показників використання тракторів під час транспортних операцій завдяки дослідженню універсального всережимно-дворежимного регулятора з автоматичним переключенням режимів регулювання. Задачі дослідження: - проаналізувати значення та об’єми транспортних робіт, а також види і особливості перевезень у сільськогосподарському виробництві; - провести аналіз результатів досліджень універсальних регуляторів на дизелях колісних тракторів; - здійснити дослідження швидкісної характеристики паливного насоса НД-22/6Б4 з серійним і дослідним регулятором; - провести дослідження паливно-швидкісної характеристики трактора ХТА-220-2; провести розрахунок штучного освітлення дільниці технологічної лінії щоденного обслуговування; - визначити техніко-економічну ефективність проведеного дослідження. Об’єкт дослідження: Трактори сільськогосподарського призначення у різних умовах функціонування. Предмет досліджень: Закономірності впливу умов функціонування тракторів на їх техніко-економічні, експлуатаційні показники та показники надійності.
Keywords: експлуатаційний; показник; трактор; operational; indicator; tractor