Підвищення посівних показників якості лісового насіння різними способами - Шах, Андрій Володимирович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота студента ННІ ЛіСПГ спеціальність «Лісове господарство» Шаха Андрія Володимировича на тему: «Підвищення посівних показників якості лісового насіння різними способами». Магістерська робота включає в себе вступ та чотири розділи. У першому розділі «Шляхи покращення виробництва садивного матеріалу» розглянуто сучасні наукові підходи до вирощування сіянців, проаналізовано вплив різних типів добрив і біостимуляторів на розвиток сосни звичайної, узагальнено досвід використання органічних, мінеральних і біологічних препаратів у лісовому господарстві України та Європи. У другому розділі магістерської роботи наведено програму робіт, подано схему експерименту, описано методику визначення схожості та енергії проростання насіння, зазначено умови проведення досліду й основні параметри, що оцінювались у ході пророщування. У третьому розділі магістерської роботи наведено характеристику навчально-дослідного розсадника та лабораторії лісового насіннцитва кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій НУБіП України, охарактеризовано природно-кліматичні умови, обладнання та базу проведення експерименту. У четвертому розділі наведено результати лабораторних досліджень впливу різних препаратів на схожість насіння сосни звичайної. Визначено оптимальні концентрації та тривалість експозиції препаратів, що забезпечують підвищення енергії проростання та схожості насіння.Випускна магістерська кваліфікаційна робота складається із вступу, 4 розділів, висновків та пропозицій. Розміщена робота на 61 сторінках, включає 7 таблиць та 22 рисунків. Список використаної літератури становить 50 джерела.
Keywords: насіння; підживлення; ріст; садівний матеріал; Seeds; feeding; Growth; garden material