Структура іхтіофауни Дмитренківського водосховища та її промислове використання - Тимошенко, Богдан Валерійович (My University, 2026)
Тимошенко Б. В. «Структура іхтіофауни Дмитренківського водосховища та її промислове використання». Обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи становить 51 сторінку друкованого тексту. Робота містить 7 таблиць і 9 рисунків, що ілюструють отримані результати досліджень. У процесі підготовки здійснено ґрунтовний аналіз 55 наукових джерел, що забезпечило належний теоретичний і методичний рівень дослідження. Мета бакалаврської кваліфікаційної роботи – комплексне дослідження сучасного стану водного середовища, оцінка кормової бази риб, а також вивчення біорізноманіття та структурних особливостей іхтіофауни Дмитренківського водосховища. Об’єктом дослідження було Дмитренківське водосховище. Предметом дослідження виступали гідрохімічні показники водного середовища, структура та розвиток природної кормової бази риб (її видовий склад, чисельність і біомаса), а також іхтіофауна, зокрема чисельність, розмірно-віковий склад риб і рівень рибопродуктивності. Методи дослідження – у ході виконання роботи застосовано комплекс сучасних і взаємодоповнюючих методів, серед яких загальноприйняті гідрохімічні методики, гідробіологічні та іхтіологічні. У роботі проведено всебічний аналіз стану водного середовища, природної кормової бази та іхтіофауни водойми. На основі отриманих результатів здійснено оцінку сучасних промислових запасів риб, визначено доцільні обсяги подальшого зариблення, а також обґрунтовано потенційні можливості промислового вилову аборигенних і інтродукованих видів риб.
Keywords: водосховище; гідрохімічні показники; кормова база; іхтіофауна; рибопродуктивність; рентабельність; reservoir; hydrochemical parameters; food supply; fish fauna; fish productivity; profitability