Удосконалення елементів технології вирощування пшениці озимої у Лівобережному Лісостепу України - Мінчев, Артем Ігорович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота викладена на 51 сторінці комп’ютерного тексту, містить 9 таблиць, 14 рисунків, список використаної літератури налічує 47 найменувань. У першому розділі коротко приведено перспективи і проблеми у вирощування, роль сорту та удобрення при формуванні урожаю зерна пшениці озимої, наведено аналіз результатів досліджень вчених з питань вибирання сорту та удобрення. У другому розділі зроблений опис ґрунтових та погодних умов регіону проведення досліджень, методику та схеми проведення досліду, а також спостереження, які були проведені під час досліджень. Третій розділ приведено основні результати досліджень особливостей росту та розвитку пшениці озимої залежно від елементів технології її вирощування. Основою четвертого розділу є елементи структури врожаю зерна пшениці озимої залежно від сорту та удобрення. У п’ятому розділі приведена оцінка економічної ефективності вирощування пшениці озимої за різних варіантів удобрення. На основі отриманих результатів зроблені змістовні висновки та рекомендації виробництву
Keywords: технологія вирощування; удобрення; урожайність; рентабельність; cultivation technology; fertilization; yield; profitability