Бізнес-план з виробництва рекламно-торгівельного обладнання з дерева - Кичкирук, Владислав Володимирович (My University, 2023)
Кваліфікаційна магістерська робота складається з вступу, 3 розділів, висновків, 2 додатків, списку використаних джерел, який містить 33 найменування, 57 сторінок друкованого тексту, 8 рисунків і 7 таблиць. В першому розділі проаналізовано внутрішній ринок торгово-рекламного обладнання з дерева, соціально-економічне значення такого підприємства та його особливості. Побудовано дерево цілей та дерево проблем проекту. У другому розділі кваліфікаційної магістерської роботи побудовано організаційно-виробничий план проекту, де підраховані початкові інвестиційні витрати, організаційна структура підприємства, побудована діаграма Ганта. Також побудовано фінансовий план проекту, де підраховано прогнозований фонд оплати праці, проаналізовані прогнозовані змінні та постійні витрати та їх структуру. У третьому розділі оцінено заплановану ефективність проекту, підраховано ключові показники ефективності, та проведено їх аналіз. Також запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства: розширення ринків збуту, вихід на міжнародні ринки, підвищення якості продукції та зменшення собівартості. Висновки аналізують доцільність реалізації проекту, необхідні корективи, уточнення деяких аспектів та альтернативні шляхи у разі невдач на тій, чи іншій стадії імплементації проекту, визначено рівень затребуваності продукції її ніша та образ майбутнього клієнта.
Keywords: цільова аудиторія; інноваційні рішення; маркетингова стратегія; інвестиції та фінансування; стратегія розвитку; фінансовий план; target audience; innovative solutions; marketing strategy; investments and financing; development strategy; financial plan