Інформаційне забезпечення управління організацією - Деньга, Олександр Миколайович (My University, 2024)
Актуальність теми: У сучасному бізнес-середовищі важливість управління інформацією організації стає ключовою для досягнення конкурентної переваги та сталого розвитку. Швидкі технологічні зміни, зміна споживчих уподобань, поява нових конкурентів і нормативних вимог вимагають від бізнесу постійної адаптації та реагування на зміни. У цьому контексті інформаційна безпека стає ключовим інструментом, який дозволяє підприємствам збирати, аналізувати та використовувати дані для прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Це питання стає особливо актуальним в умовах збільшення обсягів даних, коли компанії стикаються з необхідністю ефективної обробки та аналізу великих обсягів інформації. Забезпечення доступності, точності, цілісності та конфіденційності цих даних стає важливою метою для організацій будь-якого масштабу та галузі. Необхідно зазначити, що проблема інформаційного забезпечення управління організацією була розглянута такими вченими, як Пітер Друкер, Майкл Портер, Брюс Шнайер, Британ О.М., Палагута С.С. та ін. Аналіз актуальності та ефективності інформаційного забезпечення дозволяє ретельно розглянути сучасні тенденції та можливості управління даними та інформацією у сучасному бізнес-середовищі. Вчені з різних галузей, таких як менеджмент, кібербезпека, економіка та інформаційні технології, внесли значний внесок у цю сферу. Їхні дослідження та роботи дозволяють розуміти важливість збору, аналізу та захисту інформації для досягнення конкурентної переваги та сталого розвитку бізнесу. Метою бакалаврської роботи є вивчення теоретичних та практичних основ інформаційного забезпечення управління організацією. Для досягнення визначеної мети були розглянуті та вирішені наступні завдання: - Визначити особливості інформаційного забезпечення управління організацією. - З’ясувати види та класифікація інформаційних ресурсів підприємства. - Провести аналіз інформаційного забезпечення організації ТОВ «Астарта-Київ». - Запропонувати шляхи оптимізації інформаційного забезпечення підприємства. Об’єктом дослідження є система інформаційного забезпечення управління організацією. Предметом дослідження є теоретичні та методичні основи формування системи інформаційного забезпечення управління організацією. Методологічною основою роботи є системний аналіз, який дозволяє розглядати інформаційне забезпечення управління організацією як комплексну систему з взаємозалежними елементами. Крім того, використовується методологія SWOT-аналізу для визначення сильних та слабких сторін, а також можливостей та загроз, що впливають на ефективність інформаційного забезпечення. Також враховуються принципи та методи моделювання бізнес-процесів для уточнення поточних процесів управління та розробки рекомендацій щодо їхньої оптимізації. Структура кваліфікаційної (бакалаврської) роботи складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел. В роботі розміщено 3 таблиць та 5 рисунків.
Keywords: інформаційне забезпечення; управління організацією; інформаційні ресурси; управління інформацією; information support; organisation management; information resources; information management; informationsunterstützung; organisationsmanagement; informationsressourcen; informationsmanagement