Проект відкриття салону квітів - Ляшенко, Владислав Олегович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота на тему «Проект відкриття салону квітів» складається з титульної сторінки, змісту, вступу, трьох основних розділів, висновків та списку використаних джерел. У роботі представлено 39 ілюстрацій (21 таблиця і 18 рисунків). Список літератури містить 31 джерело. Загальний обсяг роботи складає 66 сторінок. У першому розділі проаналізовано тенденції розвитку світового ринку квітів, досліджено сучасний стан та перспективи розвитку ринку квітів в Україні, описано особливості функціонування підприємств у сфері квіткової торгівлі. Другий розділ присвячено розробці бізнес-плану проекту відкриття салону квітів. Представлено резюме проекту, концепцію бізнес-плану, його ціль та завдання; зазначено загальну характеристику бізнесу, визначено цільову аудиторію; розроблено маркетинговий план проекту та проаналізовано конкурентне середовище; визначено організаційну структуру підприємства та описано виробничий план проекту; розраховано основні фінансові показники діяльності та оцінено ефективність реалізації проекту; визначено основні ризики, з якими може зіткнутись проект відкриття салону квітів та основні напрямки по управлінню ними. У третьому розділі наведено практичні рекомендації з реалізації бізнес-плану проекту відкриття салону квітів.
Keywords: квіти; флористика; бізнес-проект; фінансова оцінка; інвестиційна привабливість; flowers; floristry; business project; financial assessment; investment attractiveness