Проектування кінного центру в м. Жашків, Черкаської області - Вишняк, Руслан Вадимович (НУБіП України, 2025)
Тема дипломного проекту - " Проєктування кінного центру в м. Жашків, Черкаської області ". В процесі дипломного проектування заплановано розробку проекту стайні на 100 коней, разом з адміністративним корпусом та манежем для тренувань. Проектом передбачено будівництво комплексу споруд, складовою частиною якого є кінно-племінне господарство, що складається з основного манежу, клубної зони, тренувального манежу та конюшень, які примикають до нього. Матеріал для основних несучих конструкцій каркасу будівель конюшень – збірний залізобетон. Головні несучі конструкції каркасів будівель тренувального манежу та допоміжних приміщень виготовлені з металу. Проектом передбачені розрахунки та проектування збірних залізобетонних балок покриття конюшень, довжиною 12 м, зі змінним перерізом. Це рішення прийнято з архітектурних міркувань, щоб підкреслити виразність споруди та забезпечити ухил покрівлі для відведення атмосферних опадів. Для покрівельної системи конюшень використана сучасна, довговічна, естетична та легкомонтована система "Kаlzіp Duj plus 100", що базується на алюмінієвих фірмових профілях. В якості матеріалу для скління світлопрозорих зон покриття та бокових поверхонь ліхтарів було обрано сотову трикамерну полікарбонатну систему " Данпалон " товщиною 10 мм. Оригінальна система "Данпалон" складається з поздовжніх панелей шириною 600 мм, що мають відбортовки та з’єднуються між собою спеціальними нащільниками. Система забезпечує герметичність стиків та здатна приймати криволінійну форму для досягнення архітектурної виразності комплексу.
Keywords: проєктування кінного центру; будівельно-монтажні роботи; проектування збірних залізобетонних балок покриття конюшень; design of an equestrian centre; construction and installation works; design of prefabricated reinforced concrete beams for stable roofing