Стратегічне управління підприємством в умовах трансформації економіки України - Манулатій, Андрій Сергійович (My University, 2024)
У першому розділі розглянуто теоретико-методологічні основи стратегічного управління підприємствами. Розкрито концепції стратегічного управління у контексті сучасних економічних викликів, теоретичні засади аналізу зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства: порівняння класичних і сучасних підходів, формування стратегій підприємства в умовах економічної глобалізації та нестабільності. У другому розділі досліджено стратегічний потенціал та управлінські процеси ТОВ «ОЛІЯР», організаційно-економічну характеристику діяльності ТОВ «Оліяр» у структурі агропромислового комплексу України, оцінку конкурентного середовища підприємства: з застосуванням PESTEL-аналізу SWOT-аналіз і стратегічна сегментація бізнесу ТОВ «Оліяр». У третьому розділі запропоновані інноваційні підходи до стратегічного управління в умовах економічних трансформацій: моделі й адаптивні механізми, стратегії диверсифікації діяльності та оптимізації логістичних процесів підприємства ТОВ "Оліяр", стратегічні заходи із забезпечення конкурентоспроможності підприємства ТОВ "Оліяр" у міжнародному економічному середовищі.
Keywords: інновація; управлінські стратегії; євроінтеграційне середовище; конкурентоспроможність; економічні трансформації; innovation; management strategies; еuropean integration environment; competitiveness; economic transformations