Біологічна ефективність та селективність гербіцидів у посівах кукурудзи на зерно в Правобережному Лісостепу України - Трофімчук, Андрій Юрійовий (My University, 2024)
Загальний об’єм бакалаврської кваліфікаційної роботи становить 46 сторінок друкованого тексту. Робота складається з 3 основних розділів, висновків і рекомендацій виробництву, містить 10 таблиць та один рисунок. Список використаних літературних джерел складає 39 найменувань. Мета роботи – дослідження біологічної ефективності та селективності гербіцидів у посівах кукурудзи на зерно в Правобережному Лісостепу України. Огляд літератури присвячений аналізу поширення бур’янів у агроценозах кукурудзи в Україні, а також особливостям застосування селективних гербіцидів у посівах цієї культури. У другому розділі проведено аналіз ґрунтово-кліматичних та погодних умов місця розташування господарства, наведена схема та методика проведення досліджень. У третьому розділі наведено аналіз експериментальних досліджень щодо біологічної ефективності різних варіантів гербіцидного захисту кукурудзи на зерно від малорічних одно- та дводольних бур’янів та падалиці ІМІ-стійкого соняшника за ґрунтового внесення гербіцидів. Визначено урожайність зерна кукурудзи залежно від досліджуваних варіантів. На основі аналізу досліджень, зроблено обґрунтовані висновки та рекомендації виробництву.
Keywords: кукурудза на зерно; гербіциди; біологічна ефективність; досходове внесення; corn for grain; herbicides; biological effectiveness; pre-emergence application