Актуальні підходи до оптимального планування траєкторій переміщення вантажу роботизованим баштовим краном - Ромасевич, Юрій Олександрович; Великоіваненко, Дмитро Ігорович (НУБіП України, 2025)
Теза доповіді з матеріалів ХІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Крамаровські читання» з нагоди 118-ї річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, віцепрезидента УАСГН Крамарова Володимира Савовича (1906-1987) 20-21 лют. 2025 р., м. Київ.
Keywords: безпека керування баштовим краном; алгоритми оптимізації керуючих сигналів; застосування нейронних мереж; кінематичні та динамічні фактори; tower crane control safety; control signal optimization algorithms; application of neural networks; kinematic and dynamic factors