Природоохоронний контроль культурних фітоценозів - Вигера, Сергій Михайлович (ЦП Компринт, 2015)
Досліджені особливості формування та функціонування фітоценозів та їх біорізноманіття консументів, розроблено його моніторинг та природоохоронні принципи контролю. Обгрунтовані фітонцидний та інші методи контролю біорізноманіття в інтегрованому захисті рослин при різних системах виробництва фітопродукції. Обгрунтовані принципи розвитку перспективних навчально-наукових напрямів: фітопродуцентологія, фітонцидологія, ентомоанфологія тощо. Акцентована увага на інформаційне забезпечення наук про життя. Для широкого загалу спеціалістів, студентів та аспірантів біологічних та аграрних спеціальностей вищих навчальних закладів
Рекомендовано до друку Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України (протокол № 4 від 24 листопада 2014 року)
Keywords: захист рослин; фітоценози; біорізноманіття; інтегрований захист рослин