Економіко-правові заходи щодо підтримки розвитку екологічної мережі - Кондратюк, Тетяна Миколаївна (НУБіП України, 2019)
У статті аналізується нормативно-правове забезпечення економічного стимулювання суб’єктів землеволодіння і землекористування до здійснення заходів щодо розвитку та підтримки екологічної мережі. За результатами дослідження запропоновано під економічним стимулюванням землевласників і землекористувачів до здійснення заходів щодо розвитку та підтримки екологічної мережі слід розуміти комплекс взаємопов’язаних заходів, спрямованих на підвищення зацікавленості суб’єктів землеволодіння і землекористування у збереженні екологічних цінностей природних і набутих якостей землі, здійсненні заходів із захисту земель та розміщених на них природних ресурсів від негативних наслідків господарської діяльності.
Keywords: економічне стимулювання; екологічна мережа; заходи стимулювання; компенсування; землевласники; землекористувачі