Розробка стенду для ремонту коробки переміни передач автомобілів в умовах ремонтної майстерні ТОВ «Новоукраїнське АТП-16744» - Солдатов, Владислав Миколайович (НУБіП України, 2025)
В даній бакалаврській кваліфікаційній роботі розроблено проект спеціалізованої дільниці з ремонту агрегатів трансмісії автомобілів категорії М3 в умовах ТОВ «Новоукраїнське АТП-16744», що відповідає завданню на проектування. В графічній частині проекту розроблені: план виробничого корпусу і план спеціалізованої дільниці з діагностування та ремонту агрегатів трансмісії автомобілів категорії М3. Для покращення контролю якості ремонту коробок передач запропоновано методику дослідження якості відремонтованих коробок за допомогою стенду для обкатки і випробування коробок передач з вимірюванням параметрів шумів за допомогою спеціально розробленої методики. Була проведена науково-дослідна робота з аналізу шумових і коливальних процесів в коробках передач на спеціальному стенді із застосуванням мікрофонних датчиків для вимірювання шумів. В результаті виконання даного розділу розроблена методика оцінки якості ремонту коробок передач. В пояснювальній записці було проведено розрахунок і формування виробничих потужностей підприємства, а також економічно обгрунтовані результати технічного переоснащення.
Keywords: ремонт коробки переміни передач автомобілів; ремонтна майстерня; коробка передач вантажних автомобілів; діагностування та ремонт агрегатів трансмісії автомобілів категорії М3; repair of automotive gearboxes; repair workshop; gearboxes for trucks; diagnostics and repair of transmission units for M3 category vehicles