Трансформація національних земельних відносин в контексті євроінтеграційних процесів - Перович, Леся; Чорнокоза, Юлія (ІФНТУНГ, 2025)
У роботі досліджуються особливості трансформації землевпорядних відносин в Україні в контексті інтеграції до Європейського Союзу. Розглядаються основні напрями адаптації національного законодавства до європейських стандартів, зокрема щодо відкриття ринку земель, функціонування Державного аграрного реєстру, удосконалення кадастрової системи та впровадження інструментів прозорого управління земельними ресурсами. Аналізуються виклики, що постають у процесі реформ, та перспективи подальшого розвитку системи землевпорядкування відповідно до євроінтеграційних зобов ’язань України. Акцентовано на необхідності впровадження європейських практик просторового планування, моніторингу землекористування та забезпечення сталого розвитку територій
Keywords: земельне законодавство; кадастр; ринок землі; аграрна політика; land legislation; cadastre; land market; agrarian policy