Розроблення та впровадження ГІС-рішень для консолідації земель: зарубіжний досвід - Солонуха, Юлія; Гунько, Людмила (ІФНТУНГ, 2025)
Консолідація земель у Німеччині (Flurbereinigung) поєднує правові, інституційні та технологічні механізми, спрямовані на подолання фрагментації та забезпечення сталого розвитку сільських територій. Геоінформаційні системи (ГІС) є ключовим інструментом цього процесу, адже забезпечують точність просторових даних, можливість моделювання сценаріїв перерозподілу та прозорість для учасників (FAO, 2020; FIG, 2016). Метою дослідження є аналіз досвіду Німеччини щодо впровадження ГІС-рішень у сфері консолідації земель та оцінка можливостей його адаптації в Україні (APD, 2021).
Keywords: консолідація земель; геоінформаційні системи; просторове планування; міжнародний досвід; land consolidation; geographic information systems; spatial planning; international experience