Удосконалення технології вегетативного розмноження рослин роду Juniperus L. - Рачок, Максим Ігорович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена питанням удосконаленню технології вегетативного розмноження рослин для покращення виробництва садивного матеріалу, що як наслідок дає можливість збільшення рентабельності деревних лісових розсадників. Перший розділ присвячений аналізу літературних джерел з теми досліджень, а також обробці та вивчення основних положень дослідів вітчизняних та закордонних вчених. Другий розділ висвітлює актуальність, мету, предмет та методику досліджень. Третій розділ присвячений характеристиці місця досліджень та ґрунтово-кліматичних умов його розташування, а також надана характеристика об’єктів досліджень та їх використання. В четвертому розділі наводяться власні результати досліджень та проведених експериментів з теми кваліфікаційної роботи. За результатами проведених робіт сформовані висновки та надані рекомендації, щодо покращення технології розмноження дослідних видів, наведені після 4 розділу даної роботи, яка закінчується списком використаних джерел інформації. Кваліфікаційна робота виконана на 60 сторінках друкованого тексту та ілюстрована 32 рисунками та 2 таблицями. Структура роботи містить наступні компоненти: вступ, чотири розділи з теми досліджень, висновки та пропозиції, список літератури. Список використаних джерел налічує 51 друкованих та Інтернет джерел.
Keywords: вегетативне розмноження; стимулятори росту; укорінення; живці; vegetative propagation; growth stimulators; rooting; cuttings