Селекція – надбання, сучасність і майбутнє (освіта, наука, виробництво) - Ніколаєнко, Станіслав Миколайович; Кондратюк, Вадим Миколайович; Моргун, В. В.; Тонха, Оксана Леонідівна; Літвінов, Дмитро Вікторович; Макарчук, Олександр Сергійович (НУБіП України, 2022)
У збірнику опубліковано матеріали доповідей учасників V-ї Міжнародної науково-практичної конференції присвяченої 110-річчю з дня народження видатного вченого, селекціонера, заслуженого працівника вищої школи, доктора сільськогосподарських наук, професора Зеленського Михайла Олексійовича «Селекція – надбання, сучасність і майбутнє (освіта, наука, виробництво)». Висвітлено теоретичні та практичні питання, пов’язані із сучасними проблемами селекції культурних рослин в умовах зміни клімату, генетичні ресурси культурних рослин: мобілізації, збереження та використання як вихідного матеріалу для селекції, особливостей технології вирощування високоякісного насіннєвого матеріалу, ринку сортів та насіння.
Збірник розраховано на наукових працівників, викладачів, аспірантів та студентів ЗВО аграрного профілю, спеціалістів сільського господарства тощо.
Keywords: Зеленський Михайло Олексійович; селекція культурних рослин; технологія вирощування насіння; Zelensky, Mykhailo Oleksiyovych; selection of cultivated plants; seed cultivation technology; Selektion von Kulturpflanzen; Technologie der Saatgutproduktion