Сучасні технології виготовлення м’ясних рулетів збагачених рослинними компонентами діабетичного призначення - Ломага, Віктор Васильович (НУБіП України, 2025)
Магістерська робота виконана згідно завдання: «Сучасні технології виготовлення м’ясних рулетів збагачених рослинними компонентами діабетичного призначення» Мета магістерської роботи: розробка технології виготовлення м’ясних рулетів з використанням рослинних компонентів, придатних для харчування людей із цукровим діабетом, із дотриманням вимог до безпеки, якості та споживчих властивостей. Для досягнення мети необхідно вирішити наступні завдання: ❖ Проаналізувати науково-технічну інформацію щодо виготовлення функціональних м’ясних виробів; ❖ Вибрати рослинні інгредієнти, доцільні для збагачення м’ясних рулетів з урахуванням потреб діабетичного харчування; ❖ Розробити рецептури та технологічну схему виготовлення м’ясних рулетів з новими добавками; ❖ Провести дослідження якості, безпеки та харчової цінності готових виробів; ❖ Надати рекомендації щодо впровадження результатів дослідження у виробництво Об’єкт дослідження: м’ясні вироби (рулети), збагачені рослинними компонентами. Предмет дослідження: вплив рослинних компонентів на фізико-хімічні, органолептичні та функціональні властивості м’ясних рулетів діабетичного призначення. Методи дослідження: фізико-хімічні, мікробіологічні, органолептичні. Дипломна робота складається із вступу, oгляду літератури, матеріалу та методики досліджень, результатів власних досліджень, аналізу і узагальнення, висновків та списку використаної літератури. 4 Мaгicтepcькa poбoтa викладена нa 45 cтopiнкax, містить 9 таблиць та 9 рисунків. Список літератури складає 41 джерело.
Keywords: м’ясні рулети; рослинні добавки; діабетичне харчування; функціональні продукти; meat rolls; herbal supplements; diabetic diet; functional products