Формування продуктивності гібридів кукурудзи залежно від елементів технології вирощування - Радковський, Іван Олегович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота складається з п’яти розділів які викладені на 63 сторінках, містить 9 малюнків, 15 таблиць та 3 додатки. Список літератури налічує 50 джерел. У першому розділі дипломної роботи проведено детальний аналіз наукової літератури з питань формування продуктивності гібридів кукурудзи. На основі огляду літературних джерел сформульовано теоретичні основи дослідження. Другий розділ присвячений опису умов і методики проведення польових досліджень. Описано схему досліду, методику проведення спостережень та обліку показників. Третій розділ присвячений аналізу даних про ріст і розвиток рослин кукурудзи в різних варіантах досліду. Проаналізовано вплив різних факторів на фази розвитку, морфологічні показники рослин та їх фізіологічні особливості. У четвертому розділі представлені результати досліджень щодо врожайності та якості зерна кукурудзи. Визначено вплив різних варіантів технології вирощування на кількісні та якісні показники урожаю. Проведено економічну та енергетичну оцінку різних варіантів технології, що дозволило визначити найбільш ефективні з них. У висновках узагальнено отримані результати, проведено їх порівняльний аналіз та сформульовано практичні рекомендації для виробництва щодо оптимізації технології вирощування кукурудзи.
Keywords: кукурудза; висота рослин; фази вегетації; урожайність; corn; height roslin; phase vegetation; yield