Інноваційна діяльність в сфері міжнародного культурно-пізнавального туризму - Іванців, Ярослав Іванович (My University, 2024)
Інноваційна діяльність в сфері міжнародного культурно-пізнавального туризму є важливим напрямком сучасних досліджень, оскільки сприяє розвитку культурного обміну та зміцненню міжнародних відносин. В останні десятиліття спостерігається значне зростання кількості туристів, які цікавляться культурною спадщиною інших країн. Проте, попри позитивні тенденції, існують певні проблеми, пов’язані з недостатнім рівнем інновацій в туристичних продуктах та послугах, що впливає на конкурентоспроможність і привабливість туристичних напрямків. Актуальність дослідження інноваційної діяльності в сфері міжнародного культурно-пізнавального туризму зумовлена необхідністю адаптації до швидкозмінних умов ринку та задоволення зростаючих потреб туристів. В умовах глобалізації та зростання конкуренції між туристичними дестинаціями, впровадження інновацій є ключовим фактором успішного розвитку галузі. Дослідження цієї теми сприятиме визначенню ефективних підходів до розробки інноваційних туристичних продуктів та послуг, що задовольнятимуть сучасні вимоги ринку Необхідність дослідження інноваційної діяльності в сфері міжнародного культурно-пізнавального туризму обумовлена потребою в розробці нових стратегій та моделей розвитку туристичної галузі. Впровадження інновацій може сприяти підвищенню якості туристичних послуг, створенню унікальних туристичних продуктів, залученню нових сегментів туристів та зміцненню конкурентних позицій туристичних дестинацій на міжнародному ринку.
Keywords: інноваційна діяльність; культурно-пізнавальний туризм; культурна спадщина; туристичні послуги; туристичні дестинації; innovation activity; cultural and educational tourism; cultural heritage; travel services; tourist destinations