Аналіз можливості виготовлення меблевих виробів з використанням криволінійних елементів на базі Боярської ЛДС - Вдовиченко, П. О. (My University, 2025)
Головною метою дослідження є розробка стратегій підвищення конкурентоспроможності меблевих підприємств шляхом аналізу та вдосконалення таких аспектів: 1. Якість і безпека продукції – визначення критеріїв відповідності меблів нормативним вимогам, зокрема щодо використання матеріалів (наприклад, ДСП у дитячих меблях) та їх екологічності [2]. 2. Оптимізація виробничих процесів – дослідження дефектів, методів їх усунення та впровадження ефективних технологій обробки матеріалів. 3. Стратегічний розвиток підприємств – аналіз потенціалу виробництва, формування управлінських рішень для розширення ринкових можливостей. 4. Інтеграція інновацій – вивчення можливостей використання нових матеріалів, модульних систем та технологій автоматизації. Мета дослідження також включає забезпечення балансу між економічною ефективністю та екологічною відповідальністю, що є ключовим вимогою сучасних ринків Об’єктом дослідження є процес виготовлення меблевих виробів з використанням криволінійних елементів на базі виробничих потужностей ВП НУБіП України «Боярська ЛДС». Предмет дослідження – стіл, виготовлений із масивної деревини із використанням криволінійних елементів. Практична значущість кваліфікаційної роботи полягає у розробленні конструкції виробу з використанням криволінійних елементів та технологічного процесу його виготовлення. Комплексне розуміння сучасних тенденцій розвитку меблевого бізнесу становить основу для розробки успішних стратегій, раціонального планування лісових ресурсів та насичення внутрішнього ринку меблями відповідно до потреб споживачів. Це підкреслює практичне значення досліджень меблевого виробництва та їх роль у забезпеченні конкурентоспроможності галузі на національному та міжнародному рівнях.
Keywords: меблеві технології; ринок меблевих виробів; виготовлення столів; удосконалення технологічного процесу; furniture market; furniture technology; table manufacturing; Improvement of the technological process