Обґрунтування технології з вирощування риби в ставових умовах у полікультурі в Київській області - Бебич, Анастасія Сергіївна (My University, 2024)
Мета роботи – розробка обґрунтування технології з вирощування риби в ставових умовах у полікультурі. Об’єкт дослідження – види риб, представників родини коропових (Cyprinidae), а саме короп білий та строкатий товстолобик. Предмет дослідження – технологія культивування коропа та рослиноїдних риб методами полікультури. Для досягнення мети дослідження було поставлено наступні завдання: - зробити аналіз науково-технічної літератури за темою роботи для теоретичного обґрунтування вибору видів риб та технології культивування коропа та рослиноїдних риб; - обґрунтувати вибір місця будівництва проектованого підприємства; - провести розрахунки потреби підприємства в сировині і матеріалах; - обробити зібраний матеріал і проаналізувати отримані результати; -зробити економічний аналіз виробництва товарної продукції коропа та рослиноїдних риб в сучасних умовах господарювання; - узагальнити у висновках досягнуті результати. При проведенні дослідження було використано сучасні загальнонаукові та спеціальні розрахункові методи, якими користуються у рибництві. Оцінку економічної ефективності вирощування коропа та рослиноїдних риб за плановими показниками проведено шляхом розрахунку і аналізу економічних показників: собівартість виробництва продукції, прибуток і рентабельність. Робота виконана на 51 аркуші комп’ютерного тексту, включає __ рисунків і 18 таблиць. Текст роботи складається із Вступу, Огляду літератури, Матеріалів і методів, чотирьох розділів з результатами власних досліджень, Охорони праці і Висновків. Список літератури налічує 35 найменувань.
Keywords: ставова аквакультура; полікультура; короп; білий товстолобик; строкатий товстолобик; білий амур; годівля; удобрення; вапнування; гіпофізарні ін’єкції; pond aquaculture; polyculture; carp; white silver carp; variegated silver carp; white cupid; feeding; fertilisation; liming; pituitary injections; teichaquakultur; polykultur; karpfen; weißer silberkarpfen; bunter silberkarpfen; weißer amor; fütterung; düngung; kalkung; hypophyseninjektionen