Костюк, О.Д.Костюк, Я.В.2021-10-052021-10-052018Костюк О.Д., Костюк Я.В. Якість і безпека продукції як вектор розвитку молочної галузі / О.Д. Костюк, Я.В. Костюк // Науковий вісник НУБіП України. Серія : Економіка, аграрний менеджмент, бізнес. - К. : ВЦ НУБіП України, 2018. - Вип. 284. - С. 97-104https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8113Досліджено основні тенденції розвитку вітчизняного ринку молока, фактори формування якості молочної продукції, а також методи підвищення його рівня. Дослідження показало, що вітчизняні стандарти на молочну продукцію поступаються європейським вимогам. Підвищення якості молочної сировини – це не тільки запровадження високих стандартів. Це підтримка виробників та допомога їм у вдосконаленні управління виробництвом, освоєнні передових технологій, оновленні та модернізації обладнання, покращенні племінних та продуктивних якостей поголів’я корів. Якість молока має бути гарантована на найвищому рівні, що дозволить споживачу з впевненістю купувати його протягом тривалого часу. Якість молока повинна контролюватися по харчовому ланцюгу „виробництво-споживання”.ukякістьуправління якістюбезпекасертифікаціямолокомолочна галузькооперативи, екологізаціяЯкість і безпека продукції як вектор розвитку молочної галузіOther