Управління доходами підприємства - Дерев’янко, Максим Сергійович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна poбoта на тему «Управління доходами підприємства» виконана на матеріалах селянського (фермерського) господарства «КАЛИНА», складається з вступу, трьoх рoздiлiв, виснoвкiв, списку викoристаних джерел, що викладено на 62 стoрiнках кoмп’ютернoгo тексту, щo мiстить 10 таблиць, 6 рисунків. Метою дослідження є обґрунтування шляхів удосконалення управління доходами підприємства шляхом впровадження основних напрямів управління доходами в сучасних умовах господарювання. Об’єктом дослідження є процес управління доходами селянського (фермерського) господарства «КАЛИНА». Предметом дослідження є теоретичні й практичні аспекти управління доходами підприємства. Методи дослідження: аналіз і синтез; індукція й дедукція; статистичний аналіз, системний, аналітичного групування; економіко-математичні; оптимізації; метод динамічних рядів; експертних оцінок; порівняння, метод структурного аналізу, графічний. Інформаційною базою при написанні магістерської роботи використовували навчальну літературу; розробки й публікації вчених-економістів в сфері управління доходами підприємства; закони та нормативно-правові акти України; періодичні видання; фінансова звітність селянського (фермерського) господарства «КАЛИНА» тощо. Практична цінність роботи полягає в тому, що висновки запропоновані в магістерській кваліфікаційній роботі є корисними для аграрних підприємств з метою покращення вдосконалення процесу управління доходами та збільшення ефективності їх використання.
Keywords: управління доходами; структури доходів підприємства; показників рентабельності підприємства; revenue management; structure of the company's income; indicators of enterprise profitability