Управління продуктивністю кукурудзи на зерно через елементи технології вирощування - Дяченко, Владислав Олександрович (НУБіП України, 2025)
Тема магістерської роботи: «Управління продуктивністю кукурудзи на зерно через елементи технології вирощування». Магістерська кваліфікаційна робота виконана на 48 сторінках машинописного тексту, включає 12 таблиць, 2 рисунки, п’ять розділів, висновки та пропозиції виробництву, список використаної літератури, що містить 43 найменувань, з них 10 латиницею. В першому розділі описано морфологічні особливості кукурудзи, її реакцію на систему удобрення, зокрема на фосфорні та калійні добрива. В другому розділі наведено вичерпну інформацію по методології проведення досліджень. В третьому розділі наведено дані по впливу сортового чинника та системи удобрення на польову схожість та формування густоти стояння, висоту рослин та висоту кріплення початку та площу листкового апарату. В четвертому розділі зазначено вплив системи удобрення на урожайність зерна, його якість та структуру врожаю В п’ятому розділі наведено економічну ефективність базової та альтернативної системи удобрення. Робота завершується висновками та пропозиціями виробництву.
Keywords: структура врожаю; удобрення; урожайність; фосфор; crop structure; fertilizer; yield; phosphorus