Ефективність заходів основного обробітку грунту під сою в умовах ФГ «Зірка » Вінницької області - Храбан, Максим Володимирович (НУБіП України, 2025)
Тема магістерської кваліфікаційної роботи має назву: «Ефективність заходів основного обробітку грунту під сою в умовах ФГ «Зірка » Вінницької області» Магістерська кваліфікаційна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, пропозицій виробництву, списку з 54 джерел використаної літератури, викладена на 53 сторінках комп’ютерного тексту, містить 11 таблиць і 1 рисунок. Перший розділ присвячений огляду наукової літератури з теми. Другий розділ присвячений характеристиці місця та умов проведення дослідження, ґрунтовим, кліматичним та погодним умовам ФГ «Зірка» з оцінкою відповідності їх вимогам основних Третій розділ присвячений результатам проведених досліджень щодо впливу різних заходів основного обробітку грунту та попередників на продуктивність сої. Четвертий розділ присвячений економічній ефективності досліджуваних факторів за вирощування сої в господарстві. Об’єкт досліджень – ґрунт в агрофітоценозі сої, заходи основного обробітку ґрунту в ФГ «Зірка». Предмет досліджень – вплив різних заходів основного обробітку ґрунту на агрофізичні показники його родючості, ступінь забур’яненості посівів, біологічну активність, урожайність та економічну ефективність досліджуваної культури. Мета досліджень – встановити оптимальну систему обробітку ґрунту для вирощування сої з високою і сталою урожайністю в умовах ФГ «Зірка» Вінницької області. Публікації. Храбан М., Рожко В. Вплив елементів технології вирощування на урожайність сої в умовах ФГ «Зірка» Вінницької області. Збірник матеріалів VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції КЛІМАТИЧНІ ЗМІНИ ТА СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ВИКЛИКИ ДЛЯ АГРАРНОЇ НАУКИ ТА ОСВІТИ. Київ- 2025.- с. 56-60.
Keywords: система обробітку грунту; попередники; вологість грунту; забуряненість; soil cultivation system; predecessors; soil moisture; weediness