Розробка маркетингової стратегії продукту - Сорока, Є. А. (My University, 2023)
Актуальність теми. Актуальність медіапланування у сучасному рекламному середовищі важко переоцінити, оскільки воно виступає ключовим інструментом для досягнення маркетингових цілей та оптимального використання рекламних бюджетів. Враховуючи перенасиченість рекламного простору та тенденцію зниження ефективності традиційних каналів комунікації при одночасному зростанні їх вартості, медіапланування стає стратегічним інструментом для прогнозування та аналізу. Оцінка ефективності медіапланування, як невід’ємної частини управління рекламною діяльністю підприємства є актуальною задачею. Метою дослідження є комплексний теоретичний та практичний аналіз розроблення медіа плану рекламної компанії на прикладі ТОВ «Ювілейний». Задля досягнення поставленої мети були поставлені та вирішені наступні завдання: – розглянути поняття та сутність медіапланування; – виявити теоретико-методичні аспекти розроблення медіа плану рекламної компанії ; – навести загальну організаційно-економічну характеристику ТОВ «Ювілейний» ; – проаналізувати маркетингове середовище ТОВ «Ювілейний»; – здійснити аналіз ефективності рекламної діяльності ТОВ «Ювілейний»; – провести обґрунтування та розроблення медіа плану рекламної компанії ТОВ «Ювілейний»; – здійснити оцінку ефективності розробленого медіа плану для ТОВ «Ювілейний». Об’єкт дослідження – процес розроблення медіа плану рекламної компанії. Предмет дослідження – сукупність теоретико-методичних та прикладних підходів щодо розроблення медіа плану рекламної компанії. Методи дослідження. Теоретичною та методологічною основою дослідження стали наукові праці вітчизняних і закордонних фахівців із проблем розроблення медіа плану рекламної компанії. Використані методи маркетингових досліджень (дослідження фірмової структури ринку, маркетингового середовища ТОВ «Ювілейний»), статистико-економічний (аналіз стану та тенденцій розвитку підприємств м’ясної галузі), контент-аналіз (вивчення аналітичних матеріалів, публікацій), ситуаційний аналіз економічної та господарської діяльності ТОВ «Ювілейний», метод експертних оцінок; діалектичний та системного аналізу (теоретичні узагальнення і формування висновків) та інші методи. Практична значимість роботи полягає у розробленні медіа-плану рекламної компанії.
Keywords: маркетингові концепції; медіа-план; рекламні інтеграції; marketing concepts; media plan; advertising integrations; marketingkonzepte; mediaplan; werbeintegrationen