Розробка вебзастосунку для формування комерційної пропозиції сонячної електростанції - Глущенко, Валерія Олександрівна (My University, 2025)
У сучасних умовах розвитку енергетичного сектору особливу актуальність набуває впровадження відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячної енергетики, яка демонструє стабільне зростання як у промисловому, так і в приватному секторі. Розбудова малої генерації та децентралізованих систем споживання електроенергії створює потребу в оперативному та якісному інструменті для формування техніко-економічних обґрунтувань і комерційних пропозицій. Однак у більшості компаній ці процеси досі реалізуються вручну, що призводить до затримок, неточностей та обмежує гнучкість взаємодії з потенційними клієнтами. Саме тому створення вебзастосунку для автоматизованого формування комерційної пропозиції сонячної електростанції (СЕС) є актуальним і практично значущим завданням. Метою даної роботи є розробка функціонального вебзастосунку, який дозволяє формувати персоналізовану пропозицію для клієнта на основі вхідних параметрів, таких як бажана потужність, бюджет, тариф на електроенергію та інші характеристики. Застосунок повинен враховувати обмеження бюджету, пропонувати найбільш відповідне обладнання та розраховувати ключові техніко-економічні показники: очікувану генерацію, економію, термін окупності та зменшення викидів CO₂. Реалізація такого інструменту дозволяє покращити якість взаємодії з клієнтами, підвищити точність інженерних розрахунків і скоротити час підготовки пропозицій. Для досягнення поставленої мети використано низку сучасних технологій і методів розробки. Основною мовою програмування обрано PHP, зокрема в поєднанні з шаблонізатором Blade, бібліотеками Dompdf для генерації PDF-документів та Eloquent ORM для роботи з базою даних. Вебінтерфейс побудований з використанням Bootstrap 5, що забезпечує адаптивність і зручність користування. Логіка формування пропозицій реалізована у вигляді сервісного класу, який враховує доступне обладнання, обчислює економічні показники та автоматично формує звіт для клієнта. Об’єктом дослідження є процес формування техніко-економічної пропозиції СЕС, а предметом — програмна реалізація відповідного вебзастосунку з урахуванням інженерної точності, зручності користування та відповідності вимогам ринку.
Keywords: сонячна електростанція; сучасний шаблонізатор; адміністративний модуль; бюджет проєкту; solar power plant; a modern templating system; administrative module; project budget