Розробка автоматизованої консультативної системи з використанням штучного інтелекту на основі БД інформаційно-довідкового порталу AgroUA.net - Смородько, Володимир Павлович (My University, 2025)
Дипломна робота присвячена розробці автоматизованої консультативної системи для аграрного сектору на основі методів штучного інтелекту. Досліджено сучасні підходи до створення консультативних систем. Новизна роботи полягає у розробці архітектури та алгоритмів для автоматизованої консультативної системи, що спеціалізується на обробці запитів природною українською мовою в аграрному секторі, з глибокою інтеграцією та аналізом контенту аграгаційного порталу. Визначено особливості використання обробки природної мови та машинного навчання для аналізу специфічної української аграрної термінології, включаючи донавчання моделей для її коректного розпізнавання. Спроектовано структуру бази знань, інтегрованої з даними профільного порталу, та розроблено алгоритми для обробки запитів користувачів. Результати роботи можуть бути використані для надання аграріям оперативних та обґрунтованих рекомендацій, сприяючи підвищенню ефективності аграрного виробництва.
Keywords: консультативна система; штучний інтелект; персоніфікація; українськомовний контент; advisory system; artificial intelligence; personification; Ukrainian-language content